לפני שניגש לתכנן את הבדיקות למוצר, יש לשאול את השאלות: כיצד המוצר בנוי, באיזה שלב של הפיתוח הוא נמצא ובאמצעות מה ניתן לבדוק אותו ?
קיימות מספר אפשרויות לגשת לבדיקה והן תלויות בעיקר במבנה המוצר הנבדק ובנגישות אל כל אחד מהחלקים שלו.
ככל שהמוצר סופי ובוגר יותר, כך סביר שהבדיקות של הטסטרים יהיו דומות לפעולות שיבצע ה- End User על המוצר וככל שהמוצר ראשוני יותר כך הבדיקות יהיו דומות יותר לפעולות שהמפתחים מבצעים על הקוד.
ניתן דוגמא כללית להמחשה.
נניח שמדובר ברכב בשלבים הראשונים שלו כאשר הוא עוד לא נראה כמו רכב אלא ערימה של חלקים מפוזרים. סביר שנרצה (וגם נוכל לגשת) לבדוק כל חלק בנפרד, למשל את המנוע בנפרד ולראות האם הוא עומד בקריטריונים שלנו או לא. במידה ונגלה כשל, אין היגיון שנרכיב את המנוע עם הכשל ונבדוק אותו ביחד עם שאר חלקי הרכב, כיון שזה יקשה יותר לדעת לכשתצוץ בעיה האם היא נובעת מהמנוע או משאר החלקים החדשים שהרכבנו.
כאשר הרכב בשלבים הסופיים שלו וכל החלקים מורכבים אחד לשני, לאחר שנבדקו בנפרד, מערך הבדיקות יהיה שונה. גם מהסיבה שהחלקים השונים כמו המנוע אינם נגישים לנו לבדיקה כמו מקודם וגם כי אין טעם. סביר שתרחישי בדיקה שקשורים יותר לנסיעה ברכב כמכלול הפכו להיות יותר רלוונטיים מאשר תרחישים שהיו אפשריים רק כאשר המנוע מופרד משאר החלקים.