ראיון ר"צ הוא החלק המרכזי בשלבי המעבר של הראיונות. זהו השלב בו אתה נפגש ומשוחח עם הבוס הישיר העתידי שלך. אתם מחליפים רשמים וכל אחד מכם בוחן את השני, באספקט המקצועי והאישי.
זה עשוי להיות שלב מלחיץ מעט, בוודאי למי שלא התנסה מספיק בראיונות מסוג זה ואני מניח שכל מרואין היה שמח לקבל מעט טיפים ופידבקים לפני כניסה לראיון כזה.
בתור מי שיצא לו לראיין לא מעט מועמדים במקומות עבודה שונים, אני חושב שאני יכול לתרום אינפורמציה בנושא ולשם כך נוצר הפוסט הזה.
אני כמובן, יכול לדבר רק בשם עצמי, אבל אני יכול להעיד גם בתור מרואיין וגם בתור מראיין, שיש לא מעט מהמשותף לכולם.
מלבד מעטים, תהליכי הקבלה לארגון הם ארוכים מטבעם וכגודל הארגון כך גם אורך הראיונות, אורך הזמן לקבלת תשובה ומספר השלבים בדרך עד להצעה לחתימת חוזה המיוחלת.
בד"כ ראיון ר"צ מתמקם בשלבים הראשונים של תהליך הקבלה. הוא נועד כדי לבחון מקצועית, אישיותית ואולי גם חברתית את המועמד.
כמו כל ראיון, אתם מצופים להגיע מוכנים, בזמן, להיראות במיטבכם, להתנסח ברור ובצורה ידידותית.
כבר כאן אני יכול להמליץ:
- אל תאחרו גם לא בדקה. הגיעו מספר דקות לפני הזמן, הכינו לעצמכם שתיה והמתינו בסבלנות בקבלה. אין טעם להגיע שעה לפני הזמן - זה נראה מוזר. עדיף שתמתינו מחוץ לבנין עד שהזמן יגיע.
- שדרו נינוחות ונסו לחייך כשאפשר. גם אם התחמקתם מהעבודה הנוכחית שלכם דרך סנפלינג ואתם אחרי שעה וחצי של פקקים פסיכים - זה לא מעניין את הר"צ שיוצא מהמשרד הממוזג באמצע המשימות שלו. הוא יכול להפגין אמפתיה מתוך נימוס אבל פרצוף זועף ו/או מתוח לא נעימים לאף אחד.
- נסו להתחיל עם סמול טוק. זה יכול להיות בדרך כשהר"צ מלווה אתכם אל המשרד לראיון או בתחילתו. מראיין טוב אמור ליזום זאת מהצד שלו, אבל עדיף שתתחילו אתם. זה רק כדי לשבור את הקרח ולא להיראות לחוצים מדי. משפט או שניים יעשו את העבודה, לא כדאי להגזים ולהיפתח יותר מדי עם המראיין.
כמעט כל ראיון מסוג זה נחלק למספר חלקים:
חלק ראשון
בתור מארח, המראיין מברך אותך לשלום, מציג את עצמו ואת החברה ומסביר מה יכיל הראיון. הוא יכול לבחור כבר בשלב הזה להרחיב על החברה או לעשות את זה בהמשך.
חלק שני
כאן תתבקשו לספר על עצמכם. זהו שלב קריטי ברושם שתיצרו. הרבה מתקשים לעבור אותו בהצלחה מרובה ועושים לא מעט שגיאות (גם אני).
חלק שלישי
כאן יכול להכנס מבחן כלשהו. סביר שזה יהיה מבחן בע"פ, או מבחן קצר בכתב כשהמראיין ממתין אתכם בחדר או יוצא מעט וחוזר.
חלק רביעי
סביר שכאן כבר המראין יתחיל לדבר על המשרה עצמה ותחוו ירידת מתח משמעותית - רוב האתגר כבר מאחוריכם, לטובה או שלא. בסיום החלק הזה סביר שתסיימו את הראיון ותמתינו לקבלת תשובה. במקרים נדירים, יעבירו אתכם לראיון נוסף - מה שאומר, מן הסתם, שעברתם את השלב הנוכחי בהצלחה.
זהו לעת עתה, בפוסטים הבאים נעסוק בחלקים השונים של הראיון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה